Alles wat je dient te weten over hypnose
om volledig geïnformeerd je traject aan te vatten

Wat is hypnose?
01
Oorsprong
Hypnose is afgeleid van het Griekse woord 'hypnos', maar is desondanks wat het doet vermoeden geen slaaptoestand. Er bestaat ook geen algemeen aanvaarde definitie van wat hypnose dan wel is. Het best kan hypnose als volgt omschreven worden: "Een verhoogde staat van ontspanning en concentratie op de stem van de hypnotiseur."
03
Diepgang
​Tijdens een hypnose sessie ben je bijgevolg in staat om een veel diepere connectie te leggen met onderliggende emoties en lichamelijke gevoelens. Die verbinding stelt je in staat om krachtige gevoelens te ervaren die je helpen om een betere controle te krijgen over angsten, het aangaan van nieuwe uitdagingen, het verwerken van traumatische herinneringen of het doorbreken van diepgewortelde gewoonten.
02
Lichaam & geest
​Door middel van hypnose kom je in een staat van lichamelijke en geestelijke ontspanning, waardoor de bewuste geest naar de achtergrond treedt en de onderbewuste geest meer op de voorgrond komt. Door deze natuurlijke staat van zijn, die ook wel als trance omschreven wordt, gaat je onderbewuste dus meer open staan en toegankelijk worden.
04
Veilig en krachtig
​Met hypnose ga je naar de bron waarin die uitdagingen zich bevinden, je onderbewuste, om ze vervolgens effectief en permanent te elimineren.
Hypnose is geen magie, het is een instrument waarmee op een krachtige manier intern werk verricht kan worden en vereist jouw vertrouwen en oprechte intentie.​​
Waarbij wordt hypnose toegepast
​​Vaak leven we op automatische piloot, gestuurd door patronen en ervaringen die diep in ons onderbewustzijn verborgen zitten. Hypnotherapie helpt ons die lagen aan te raken en ruimte te geven. Niet om snelle oplossingen te vinden. Wel, om te begrijpen wat er werkelijk speelt zodat er op de mentale, emotionele, energetische en fysieke lagen van ons zijn, de nodige transformerende ontladingen, releases plaats kunnen vinden. Hypnose werkt oorzakelijk, en wordt wereldwijd uiterst efficiënt voor een breed scala aan problemen ingezet.
​
Hieronder vind je de belangrijkste thema’s waarvoor hypnose wordt ingezet, en hoe het kan bijdragen aan jouw persoonlijke groei en herstel. ​

Pyschologische en emotionele toepassingen
Veel van wat we meemaken, verwerken we niet volledig bewust, laat sporen na in ons onderbewustzijn en beïnvloeden, zonder dat we het altijd doorhebben onze stemming en gedrag in het dagelijks levens. Denk aan stress, angsten, negatieve gedachten of onverwerkte emoties. Dit kan zich uiten in allerlei vormen: misschien voel je je vaak opgejaagd of overprikkeld zonder een duidelijke reden, of merk je dat je terugvalt in patronen waarvan je dacht dat je ze achter je had gelaten. Soms reageren we emotioneel sterker dan we willen, of lopen we vast in gevoelens van onzekerheid en onrust. Door onbewuste processen en overtuigingen die je niet meer dienen naar de oppervlakte te brengen, creëer je ruimte om ze naar een hanteerbare context te transformeren.

Angsten en fobieën
Herprogrammeer negatieve gedachtepatronen en reacties
op angst triggers.
Zo worden angstgevoelens geëlimineerd en kan je je weer veilig en vrij voelen.

Laag zelfbeeld
Doorbreek negatieve overtuigingen en verwerf positieve inzichten die een negatief zelfbeeld ontmantelen.
Zelfliefde is een eerste en essentiële stap naar een vrij en gelukkig leven.

Stress en burn-out
Stress draag je mee in heel je zijn en beperkt zich niet enkel
tot je werk- of privésfeer.
Help jezelf op weg om die tweede adem te vinden en te versterken.

Gedragsverandering en verslaving
Ons brein creëert automatische gewoontes om energie te besparen, waardoor we vast kunnen komen te zitten in schadelijke routines. Emotionele triggers, zoals stress of angst, spelen een grote rol bij het activeren van dit gedrag, omdat we vaak naar tijdelijke oplossingen grijpen om ongemakkelijke gevoelens te verzachten. Daarnaast zijn onbewuste overtuigingen, zoals de gedachte dat we niet goed genoeg zijn, medeverantwoordelijk voor deze destructieve patronen. Ons beloningssysteem, dat dopamine vrijgeeft bij plezierig gedrag, kan verslavend gedrag verder versterken. Daardoor wordt het steeds moeilijker om uit deze cyclus te breken, zelfs als we ons bewust zijn van de schade die ze veroorzaken.​

Stoppen met roken
Roken opgeven kan lastig zijn als je alleen op wilskracht vertrouwt.
Met een strategisch stappenplan, bouwen we over 1 maand af
naar een rookvrij leven.

Gewichtscontrole
We verkennen jouw eetpatronen en struikelblokken omtrent voeding.
Vaak gaat het om een copingmechanisme voor een dieperliggende oorzaak.

Vervelende gewoonten
Deze ontstaan vaak als automatische reacties op impulsen en worden ongemerkt een tweede natuur.
Leer positief reageren op oude triggers en kom los van deze gewoonten.

Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling
Onze gedachten vormen de basis van onze realiteit, de buitenwereld weerspiegelt onze innerlijke staat. Door ons daar bewust van te zijn, kunnen we onze werkelijkheid veranderen en onszelf verder ontwikkelen. Door het cultiveren van balans in onszelf, harmonie tussen actie en rust, creativiteit en ontvankelijkheid, scheppen we een diepere verbinding met het universum en een gevoel van richting en betekenis.
Spirituele groei wordt versterkt door de focus op hogere vibraties zoals liefde, harmonie en positiviteit. We ervaren periodes van groei en momenten van rust, het is belangrijk zonder weerstand mee te bewegen met deze natuurlijke ritmes. Door bewust en verantwoordelijk om te gaan met oorzaak en gevolg, bevorderen we onze spirituele groei en brengen we meer balans en diepere vervulling in ons leven.

Zielscommunicatie
Via zielscommunicatie leggen we de verbinding met je innerlijke wijsheid en levenspad.
Je ziel draagt de antwoorden die je zoekt; samen maken we deze zichtbaar.

Past Life Regression
Ontdek de verhalen van je ziel via vorige levensregressie.
We verbinden met vergeten herinneringen om patronen en blokkades in het heden te doorbreken.

Life Between Lives
In deze diepe staat van bewustzijn krijg je inzicht in je levensdoelen en verbonden zielen. Leer positief reageren op oude triggers en kom los van deze gewoonten.

Medische toepassingen
Medische toepassingen van hypnose richten zich op het ondersteunen van fysieke gezondheid door in te spelen op de connectie tussen lichaam en geest. Hypnose werkt hierbij als een hulpmiddel om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te bevorderen. Vaak worden lichamelijke klachten, zoals pijn, stressgerelateerde aandoeningen of bepaalde chronische ziekten, beïnvloed door onderliggende mentale of emotionele factoren. Door deze te adresseren via hypnose, kan men de symptomen van fysieke problemen verminderen.

Allergieën
Allergieën ontstaan vaak door een overreactie van het immuunsysteem.
Samen onderzoeken we de mogelijke triggers en versterken we jouw weerstand.

Spanningshoofdpijn en migraine
Deze ontstaan vaak door stress en opgebouwde spierspanning.
Met hypnose leren we je lichaam en geest ontspannen, zodat hoofdpijn vermindert of verdwijnt.

Spijsvertering
Spijsverteringsklachten zijn vaak een uiting van de verbinding tussen lichaam en geest. Met hypnose brengen we rust in jouw buik en ondersteunen we een gezonde spijsvertering.

Fysiek of online
Offline hypnose biedt de ervaring van een persoonlijke ontmoeting. Het fysieke contact met de ruimte en omgeving kan bijdragen aan een gevoel van verbinding en aanwezigheid. Dit is een uitstekende keuze als je graag buiten je huis werkt aan je doelen of liever face-to-face contact hebt.
​
Online hypnose geeft je dezelfde resultaten, maar met extra gemak en flexibiliteit. Je hoeft niet te reizen, wat ideaal is bij een drukke agenda of als je je het prettigst voelt in je eigen vertrouwde omgeving. Met een stabiele internetverbinding is de begeleiding net zo persoonlijk en krachtig.
Beide opties zijn even effectief en worden volledig afgestemd op jouw behoeften.
Meer weten over online hypnose? Lees er alles over in deze blog.​
De meest gestelde vragen over hypnose met concrete antwoorden vind je hier
-
Wat kan ik van hypnose verwachten?Hypnose is een krachtig hulpmiddel om verschillende doelen te bereiken. Dit kan variëren van het overwinnen van angsten en het doorbreken van ongewenste gewoonten tot het versterken van je zelfbeeld, het verminderen van stress en burn-out, gewichtsbeheersing of stoppen met roken, ... Een oprechte intentie om écht verandering te willen, is hierbij essentieel. Tijdens de sessies werken we nauw samen op basis van wederzijds vertrouwen, zodat jij op jouw tempo de gewenste transformatie kunt integreren. Om de nieuwe, positieve patronen verder te versterken, krijg je mogelijk ondersteunend huiswerk in de vorm van audiobestanden. Deze helpen om de nieuwe neurale verbindingen in je onderbewuste te verankeren. Elk individu is uniek, en daarom is ook jouw hypnosetraject volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en doelen.
-
Kan iedereen in hypnose gebracht worden?Hypnose is een samenwerking tussen de hypnotherapeut en de cliënt. Je kunt niet tegen je wil in hypnose worden gebracht – jouw motivatie en eigen wil spelen een cruciale rol. Daarom is het belangrijk om een hypnotherapeut te kiezen bij wie je je op je gemak voelt en waarmee je een vertrouwensband kunt opbouwen. Elke hypnose is in essentie een vorm van zelfhypnose. In het dagelijks leven ervaar je vaker een hypnotische toestand dan je misschien denkt. Bijvoorbeeld wanneer een moeder haar huilende kind instinctief sust of wanneer je merkt dat je een afrit gemist hebt omdat je even helemaal in gedachten verzonken was. Hypnose is dus een natuurlijke staat van bewustzijn, die we kunnen inzetten om positieve verandering te creëren.
-
Is hypnose gevaarlijk?Nee, hypnose is absoluut niet gevaarlijk. Het is een natuurlijke staat van bewustzijn die al zo lang bestaat als de mens zelf en die we dagelijks op verschillende manieren ervaren. Hypnose werkt alleen met jouw medewerking, wil en bereidheid om deel te nemen aan het proces. Als je niet openstaat voor hypnose, is het onwaarschijnlijk dat je in hypnose zult gaan. Tijdens een hypnosesessie behoud je altijd de controle over je eigen gedachten, woorden en acties. Je blijft je bewust van wat er gebeurt en kunt op elk moment besluiten om uit hypnose te komen. Hypnose is een veilige en effectieve methode om positieve verandering te ondersteunen, zolang deze wordt toegepast door een professionele en ervaren hypnotherapeut.
-
Hoe weet ik dat ik in hypnose ben?Hypnose wordt door iedereen anders ervaren. Sommigen beschrijven het als een diepe, ontspannen toestand, terwijl anderen zich volledig bewust blijven en alles horen. Dit kan soms de indruk wekken dat ze niet in hypnose waren, terwijl het proces wel degelijk effect heeft gehad. Tijdens een sessie kun je variërende niveaus van hypnose ervaren, en dat is helemaal normaal. De effectiviteit van hypnose hangt niet af van hoe diep je gaat. De verschillende niveaus van trance diepte worden ook verschillende behandelmethoden ingezet. Sommige cliënten worden begeleid naar een diep hypnotisch niveau waarbij mondelinge communicatie minimaal is, terwijl anderen, afhankelijk van het doel van de sessie, zich juist helder en gedetailleerd kunnen uitdrukken over hun ervaring. Zelfs mensen die dachten dat ze niet in hypnose waren, merken later positieve veranderingen op en delen bij een volgende sessie de resultaten die ze sinds de vorige behandeling hebben ervaren. Het belangrijkste is om de ervaring gewoon te laten gebeuren, zonder te veel verwachtingen. Hypnose werkt op een dieper niveau in je onderbewustzijn, ongeacht hoe je het bewust ervaart.
-
Hoe lang duurt een sessie en hoeveel zijn er nodig?Iedere persoon draagt een unieke rugzak met zich mee. Daarom wordt elk traject volledig afgestemd op jouw behoeften, met voldoende (buffer)tijd om het proces op een natuurlijke manier te laten verlopen. Over het algemeen zijn 1 tot maximaal 4 sessies nodig, afhankelijk van je hulpvraag. De duur van een sessie varieert tussen 1 uur en 1,5 uur, waarbij de focus ligt op wat op dat moment nodig is om te laten gebeuren en te integreren. Tijdens de eerste sessie besteden we veel aandacht aan het intakegesprek om een helder beeld te krijgen van jouw situatie. Vervolgens laat ik je kennismaken met hypnose, zodat je vertrouwd raakt met de ervaring. Dit helpt je om in een eventuele vervolgsessie gemakkelijker en dieper in hypnose te gaan.
-
Wat wordt er van mij verwacht?Om het meeste uit je sessie te halen, zijn er een paar eenvoudige richtlijnen die je kunt volgen: We zorgen voor een rustige omgeving Voor aanvang van de sessie is het belangrijk om alle mogelijke storende elementen uit te schakelen zoals telefoons en smart watches. De ruimte waarin de sessie plaatsvindt, dient comfortabel, rustig en veilig aan te voelen. Luister naar de ondersteunende audiobestanden Vaak krijg je huiswerk mee in de vorm van persoonlijke audiobestanden. Deze ondersteunen je proces en helpen om de nieuwe patronen in je onderbewustzijn verder te verankeren. Zelfhypnose aanleren Als onderdeel van je traject kan zelfhypnose in drie eenvoudige stappen worden aangeleerd. Dit helpt je om zelf verder te werken aan je groei en ontwikkeling. Vermijd cafeïne voorafgaand aan de sessie Cafeïne kan een stimulerend effect hebben op je zenuwstelsel en maakt ontspanning moeilijker. Daarom is het aan te raden om voor je sessie geen koffie of andere cafeïnehoudende dranken te drinken. Door deze richtlijnen te volgen, creëer je de beste omstandigheden om optimaal te profiteren van de hypnosebehandeling.
-
Hoe duurzaam is hypnose?Hypnose is een krachtig en duurzaam hulpmiddel, omdat het werkt op het onderbewustzijn, waar diepgewortelde patronen en overtuigingen opgeslagen liggen. De effecten kunnen blijvend zijn, vooral wanneer je openstaat voor verandering en actief meewerkt aan het integreren van nieuwe patronen. De duurzaamheid van hypnose hangt af van verschillende factoren: Neuroplasticiteit en herhaling – Hypnose helpt bij het creëren van nieuwe neurale verbindingen in de hersenen. Hoe vaker deze verbindingen geactiveerd worden (bijvoorbeeld door herhaling, zelfhypnose of audiobestanden), hoe sterker en blijvender ze worden. Jouw intentie en motivatie – Hoe groter je bereidheid om verandering te omarmen, hoe dieper de nieuwe patronen zich in je onderbewustzijn verankeren. De aard van het probleem – Sommige uitdagingen kunnen met één sessie blijvend opgelost zijn, terwijl diepgewortelde gewoonten of overtuigingen meer tijd en herhaling nodig hebben. Levensomstandigheden en nieuwe triggers – Hypnose kan blijvende transformaties teweegbrengen, maar nieuwe stressfactoren of veranderingen in je omgeving kunnen soms opnieuw oude patronen activeren. In dat geval kan een opfrissessie nuttig zijn. In veel gevallen ervaren mensen blijvende verbeteringen na hypnose, maar zoals bij elke vorm van mentale en emotionele transformatie is bewuste integratie in het dagelijks leven essentieel voor langdurig succes.